UITNODIGING – VALENTIJN EVENT 14 FEBRUARI

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 14/04/2019
17:00 - 22:00

UITNODIGING – VALENTIJN EVENT 14 FEBRUARI

Ilja Gort - ©Caroline d'Hollosy 2

fotograaf Caroline d’Hollosy

Ilja Gort is wijnboer in Frankrijk, televisiepresentator en schrijver. Zijn La Tulipe en Slurp-wijnen behoren al jaren tot de best verkochte wijnen van Albert Heijn.  In Frankrijk werd Gort (als Hollander nota bene) uitgekozen als een van de beste wijnboeren van Frankrijk. Op de ‘International Wine Challenge in London’, werd zijn wijn uitgeroepen tot ‘Best Bordeaux Wine 2003’! Zijn rosé ‘La Tulipe’ werd op het Franse ‘Councours des Oenologues’ in 2005 uitgeroepen tot beste rosé van Frankrijk.

Ilja Gort is tevens een succesvol schrijver. Zijn eerste boek, ‘Leven als Gort in Frankrijk’, is een buitengewoon humoristisch boek  over zijn belevenissen tussen de wijnboeren op het Zuid-Franse platteland. Het werd meteen een bestseller en er zijn inmiddels meer dan 250.000 exemplaren van verkocht. Daarna volgden vele boeken waaronder een drietal succesvolle romans. Daarnaast heeft Ilja Gort op NPO2 een eigen televisieprogramma ‘Gorts Wijnkwartier’ en maakt hij (eveneens voor Avrotros) een serie goed bekeken reisprogramma’s ‘Gort over de Grens’.

Gort is een inspirerend redenaar en heeft een verrassende, geestige performance over wijn, Frankrijk en hoe je het beste uit je leven kunt halen. Zien, ruiken, voelen, proeven, horen: Haal alles uit je zintuigen. Afhankelijk van de tijdsduur kan Gorts optreden worden aangevuld met een proeverij van zijn wijnen. Gort woont en werkt afwisselend in Nederland en in zijn geliefde Frankrijk.

Ilja Gort - ©Caroline d'Hollosy 3

fotograaf Caroline d’Hollosy